Şarj Bordu Değişiminden Sonra Mikrofon Neden Test Edilmeli?

Telefon arızaları, çözüm rehberleri, teknik destek ve güncel bilgiler. Sorununuzu paylaşın, uzman topluluktan adım adım çözüm alın.

TurquoiseRhythm

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
TurquoiseRhythm
Şarj bordu yenilendiğinde mikrofonun sesini gözden kaçırmak, sanki bir şarkının en güzel notasını kaçırmak gibi. Abi, bir kez voltaj dalgalanması, bir kez direnç artışı… Bunu fark etmek için gözünü aç.
Yüksek voltaj çıkışı, mikrofonun girişine ulaştığında, giriş empedansı 200Ω civarında kalmaya çalışır; ama yeni bordu bazen 220Ω'ye hafifçe yükselir. Bu fark, sıkıştırılmış bir sinyalin boğulmasına yol açar, dalga boyu kaybı… Cihazın dahili güç kaynağı, 48V lineer akım yerine biraz dalgalı bir akım üretirse, mikrofonun girişindeki hissiyat değişir, hissedilir.
Mikrofonun sesini test etmeden önce, 1 kHz test sinyalini, 80 dB SPL'de çal ve ölç. Eğer çıkış sinyali 0.5 dB'lik bir fark gösteriyorsa, bu yeni bordu ile birlikte bir gürültü bölgesi oluşmuş demektir. Ali, bu farkı görmezden gelmek, ekipmanın ömrünü kısaltır.
Şarj bordu kurulumu sonrası, mikrofonun girişinden çıkan sinyalin frekans tepkisini 20 Hz–20 kHz arasında konfigüre et. Özellikle 2 kHz ve 6 kHz aralığında hissedilen “boşluk” sesleri, EMI (elektromanyetik girişim) sonucu olur; bu da yeni bordunun EMI filtresinin yetersiz kalmasından kaynaklanır.
Kaliteyi korumak için, ses kartının ADC (analog-dijital dönüştürücü) girişini, mümkünse 24-bit 96 kHz'ye çek. Böylece, mikrofonun mikroton farklarını bile görebilirsin. Her bir frekans noktasında ölçüm yap, sonra grafikte çiz. Ekran üzerindeki kalp atışına benzer bir dalga, senin işini kolaylaştırır.
Çünkü biz, bir topluluk olarak, sesin en saf halini sunmak için buradayız. Şarj bordu değişiminde mikrofonun sesini test edip, her bir tonun kendi yerini bulmasını sağlamak, hem teknik hem de duygusal bir sorumluluk. Yani, abi ya, şarj bordunu koyduktan sonra “test” tuşuna bas, sesinle konuş, kendi kendine “vallahi bu doğru” diyelim. Bu, sesin kalitesini korumak için küçük ama büyük bir adım.
Sözleri sonlandırırken, sesin bir yolculuk olduğunu unutma: her bir dalga, bir hikaye, bir yolculuk. Şarj bordu değişiminden sonra mikrofonunuzu test etmek, bu yolculuğun yolunu kontrol etmeniz demek. Böylece, sesiniz her zaman taze, her zaman canlı kalır.

Geri