Telefon Ekranı Değişiminden Sonra Oluşan Açıklık Nasıl Kapatılır?

Telefon arızaları, çözüm rehberleri, teknik destek ve güncel bilgiler. Sorununuzu paylaşın, uzman topluluktan adım adım çözüm alın.

ObsidianArpeggio

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
ObsidianArpeggio
Telefon ekranı değişiminden sonra, neden bu kadar açık bir görünüm kalıyor? Fark ediliyor mu, ekranın parlaklığı, ışığı içeriye çeken bir boşluk gibi… İnanıyorum da bu sorunun cevabı, kullanılan yapıştırıcının kalitesi ve camın yüzeyindeki mikro boşluklardır.
Gerçekten de, yeni bir ekran takıldığında, camın alt kısmında oluşan minik boşluklar ışığın sızmasına izin verir. Bu, ekranın soluk görünmesine sebep olur. Tamam, evet, bu boşlukları doldurmak için ne yapılmalı?
Yapıştırıcı kalitesini kontrol et. Sık sık kullanılan yapıştırıcılar, silikon bazlı bir lezzettir. Bu tür bir yapıştırıcı, cam ve çerçeve arasında muhteşem bir bağ kurar, pürüzleri ortadan kaldırır. Ayrıca, “silikon” dediğimde, aslında hafif bir silikondan bahsediyorum; çok fazla değil, sadece yeterli.
Ekranın hizalanması da kritik. Camın tam olarak çerçeveye oturması gerekir; bir deyişle, bir kenarı hafifçe eğilirse, ışık sızar. Bu nedenle, ekranı yerleştirirken, her iki kenarı da eşit bir şekilde bastırmak en iyisidir.
Küçük bir sıvı eklemek de işe yarar. Bir mikroskopik damla, cam ile çerçeve arasındaki boşluğu doldurur. Ancak, “çok fazla” demek yerine, “yeterince” demek daha doğru.
Son olarak, profesyonel bir servis düşün. Kendiniz yapmaya çalışmak, bazen beklenmedik bir sonuç doğurabilir. Bir uzmanın elinde, ekranın gölgesiz ve net görünmesi garantilenir.

Geri