TurquoiseRhythm
Kayıtlı Kullanıcı
Günümüzde akıllı telefonlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi ve bu cihazlardaki verilerin korunması, yönetilmesi kritik bir öneme sahiptir. İnfinix marka telefonlar, kullanıcı dostu arayüzleri ve uygun fiyatlarıyla geniş kitlelere hitap ederken, bazen beklenmedik durumlar cihazı “Recovery Modunda Kaldır” gibi hatalarla karşı karşıya bırakabilir. Bu sorun, sadece kullanıcı deneyimini aksatmakla kalmaz, aynı zamanda cihazın temel işlevselliğini de ciddi şekilde etkileyebilir.
Recovery moduna düşmek, cihazın sistemi tarafından bir hata algılanması durumunda güvenli bir ortamda yeniden başlatılması için kullanılan bir özelliktir. Ancak çoğu kullanıcı bu moddan çıkmakta zorlanır ve cihazını “Recovery Modunda Kaldı” diyerek internetin derinliklerine savurur. Bu makale, Infinix telefonların recovery modunda kalma probleminin temel kavramlarını, gelişimini, uzman görüşlerini ve pratik çözümlerini detaylı bir şekilde ele alarak, okuyuculara adım adım rehberlik edecektir.
Bu durum, özellikle sistem güncellemelerinin eksik yüklenmesi, OTA (Over The Air) güncellemelerinin yarıda kalması, kötü amaçlı yazılımların sisteme zarar vermesi veya yanlışlıkla fabrika ayarlarını sıfırlama işlemi sırasında ortaya çıkabilir. Örneğin, Infinix Hot 10 Pro gibi popüler modellerde, güncel firmware indirilirken bağlantı kesilmesi bu hataya yol açabilir.
Recovery modunda kalmak, cihazı düzeltmek için bir fırsat sunar; ancak kullanıcıların doğru adımları atması gerekir. Yanlış bir işlem veri kaybına, cihazın kalıcı olarak çalışmaz hale gelmesine sebep olabilir. Bu yüzden, “Recovery Modunda Kaldı” hatasını dikkatle ele almak ve adım adım ilerlemek şarttır.
İnfinix telefonlar, Android Open Source Project (AOSP) temelli bir işletim sistemi ile gelir. Recovery moduna geçmek için genellikle “Kapat” düğmesi, “Ses Açma” ve “Power” tuşlarının belirli bir kombinasyonu kullanılır. Bu kombinasyon modelden modele farklılık gösterse de, Infinix telefonlarda genellikle “Ses Açma + Power” tuşlarına aynı anda basılı tutmak yeterlidir.
Bu mod, kullanıcıya 3 ana seçenek sunar: “Reboot system now” (sistemi yeniden başlat), “Apply updates from ADB” (ADB üzerinden güncellemeleri uygula) ve “Wipe data/factory reset” (verileri sil/fabrika ayarlarına dön). Kullanıcı, bu seçeneklerden birini seçerek cihazını onarabilir veya sıfırlayabilir.
Recovery modunun temel amacı, cihazın sistem dosyalarını kontrol etmek, hatalı bölümleri tespit etmek ve gerektiğinde bu bölümleri yeniden başlatmaktır. Böylece, cihazın güvenli bir ortamda yeniden başlatılması sağlanır ve hatalı durumlar çözülür.
Örneğin, Infinix Note 10 Pro’da, “Ses Açma + Power” tuşlarına 5 saniye basılı tutarak recovery moduna girebilirsiniz. Cihazın ekranında Infinix logosu görünürken “Recovery” yazısı belirir. Bu an, sistemin kendini kontrol ettiğini ve onarım moduna geçildiğini gösterir.
Bir diğer yöntem, ADB (Android Debug Bridge) üzerinden “adb reboot recovery” komutunu kullanmaktır. Bu, bilgisayarınıza Android SDK Platform Tools’ı kurduktan sonra yapılır. Komut satırında “adb devices” ile cihazın listelenip listelenmediğini kontrol edebilir, ardından “adb reboot recovery” ile cihazı recovery moduna başlatabilirsiniz.
Recovery moduna giriş, cihazın donanımına ve yazılım sürümüne göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle, kullanıcıların cihazının kullanım kılavuzunu incelemesi ve ilgili tuş kombinasyonlarını denemesi önerilir.
Recovery moduna erişim
Diğer bir yaygın sebep, yanlışlıkla “Wipe data/factory reset” seçeneğinin seçilmesidir. Kullanıcı, bu seçeneği yanlışlıkla seçtiğinde, cihaz tüm verilerini siler ve sistem dosyalarını yeniden başlatır. Sistemin yeniden yükleme sürecinde bir sorun oluşursa, cihaz tekrar recovery moduna düşer.
Kötü amaçlı yazılımlar da recovery modunun tetiklenmesinde rol oynayabilir. Özellikle root işlemleriyle sistem dosyalarını değiştiren uygulamalar, Android işletim sisteminin stabilitesini bozarak cihazı recovery moduna yönlendirebilir.
Son olarak, donanım arızaları, özellikle batarya ve güç yönetim modüllerindeki sorunlar, cihazın güvenli bir ortamda yeniden başlatılmasını zorunlu kılar. Bu durum, cihazın “Battery low” mesajı verip kapanırken recovery moduna geçmesine yol açar.
İkinci yöntem, “ADB sideload” özelliğini kullanarak, cihazın normal işletim sistemine geçmeden önce veri yedeklemesidir. “adb sideload backup.zip” komutu, cihazın sistem bölümlerindeki dosyaları bir ZIP dosyası olarak dışa aktarır.
Üçüncü seçenek, “Recovery” menüsünden “Advanced” altında bulunan “Apply update from ADB” seçeneğini seçip, sistem güncellemesini yeniden yüklemektir. Güncelleme dosyası, cihazın hatalı bölümlerini düzeltir ve veri kaybını önler.
Son olarak, üçüncü taraf veri kurtarma yazılımları (Dr.Fone, EaseUS MobiSaver gibi) kullanılarak, cihazın hafızasından doğrudan veri çekme işlemi gerçekleştirilebilir. Bu yazılımlar, cihazın recovery modunda bile çalışacak şekilde tasarlanmıştır.
Yazılım güncellemesi sırasında “Apply updates from ADB” seçeneği, güncellemeyi doğrudan cihazın recovery modundan yüklemenize olanak tanır. Bu işlem, güncelleme dosyasının eksik veya hatalı olma olasılığını azaltır.
Ayrıca, “Factory Reset” işlemi sonrasında cihazın otomatik olarak en son firmware sürümünü indirmesi için “Settings > System > Advanced > System update” bölümüne giderek güncellemeleri manuel olarak kontrol edin. Bu, cihazın en güncel işletim sistemine sahip olmasını sağlar.
Bu durumda, bataryayı tamamen şarj edip cihazı yeniden başlatmak genellikle sorunu çözer. Eğer sorun devam ederse, batarya veya güç yönetim modülünün fiziksel olarak değiştirilmesi gerekebilir.
Ekran arızaları da benzer şekilde cihazın recovery moduna düşmesine sebep olabilir. Ekranın tamamen yanık olması, cihazın düzgün görüntülemesini engeller ve sistemin kendini onarmaya çalışırken recovery moduna geçmesine yol açar. Bu durumda, ekranın değiştirilmesi veya profesyonel bir tamir hizmeti alınması önerilir.
Fabrika sıfırlama işlemi öncesinde mutlaka önemli verilerin yedeklenmesi gerekir. İnfinix telefon, “Settings > System > Backup & reset” bölümünden Google Drive üzerinden otomatik yedekleme yapabilir veya “Files” uygulaması ile dosyaları doğrudan bilgisayara aktarabilirsiniz.
Fabrika sıfırlama sonrası cihaz, normal boot sürecine geçer. Ancak, bazı durumlarda cihazın kalıcı olarak “Boot Loop” yaşaması mümkündür. Bu durumda, “Apply updates from ADB” seçeneği ile yeni bir firmware yüklemek gerekebilir.
2. Cihazınızın bataryasını %10’dan fazla bırakmayın; düşük batarya seviyesinde güncelleme başlatmak “Recovery Modunda Kaldı” hatasına yol açar.
3. Yedekleme yapmadan önce “Backup” seçeneğini aktif edin; verilerinizi kaybetme riskini azaltır.
4. Recovery moduna geçişte doğru tuş kombinasyonunu kullanın; yanlış kombinasyon cihazın kilitlenmesine sebep olabilir.
5. “Apply updates from ADB” seçeneğini tercih edin; bu yöntem, dosya bütünlüğünü korur.
6. “Factory reset” yapmadan önce tüm veri yedeklemesini tamamlayın; silinen verileri geri getirmek imkansızdır.
7. Donanım sorunu şüphesi varsa, cihazı yetkili servise teslim edin; uzaktan müdahale yeterli olmayabilir.
8. Kötü amaçlı yazılımlardan korunmak için güvenilir uygulama mağazalarını tercih edin ve dosya izinlerini dikkatlice kontrol edin.
9. ADB ile “adb reboot recovery” komutunu kullanarak, cihazı manuel olarak recovery moduna geçirebilir ve güncellemeleri doğrulayabilirsiniz.
10. Cihazınızda “Fastboot” modunu etkinleştirerek, sistem bölümlerini yeniden yazabilir ve derinlemesine onarım işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
Veri kurtarma işlemleri, ADB üzerinden doğrudan dosya çekme, “ADB sideload” veya üçüncü taraf veri kurtarma yazılımlarıyla gerçekleştirilebilir. Donanım sorunları için ise profesyonel servis desteği alınması önerilir.
Uzman önerilerini takip etmek, düzenli yedekleme yapmak ve güncellemeleri güvenli bir bağlantı üzerinden indirmek, “Recovery Modunda Kaldı” hatasının önlenmesine yardımcı olur. Bu rehberde sunulan adımları izleyerek, Infinix telefonunuzu sorunsuz bir şekilde yeniden kullanabilirsiniz.
Recovery moduna düşmek, cihazın sistemi tarafından bir hata algılanması durumunda güvenli bir ortamda yeniden başlatılması için kullanılan bir özelliktir. Ancak çoğu kullanıcı bu moddan çıkmakta zorlanır ve cihazını “Recovery Modunda Kaldı” diyerek internetin derinliklerine savurur. Bu makale, Infinix telefonların recovery modunda kalma probleminin temel kavramlarını, gelişimini, uzman görüşlerini ve pratik çözümlerini detaylı bir şekilde ele alarak, okuyuculara adım adım rehberlik edecektir.
Temel Kavramlar ve Tanım
Recovery modu, Android işletim sistemine sahip cihazlarda sistem dosyalarını kontrol etmek, güncellemeleri yüklemek ve hatalı durumları düzeltmek için kullanılan özel bir menüdür. Cihazınızın normal çalışma modundan çıkıp, donanım seviyesinde yeniden başlatılması sırasında bu mod devreye girer. Kısacası, “Recovery Modunda Kaldı” hatası, cihazınızın işletim sisteminin kritik bir bölümünde bir sorun tespit edildiği ve güvenli bir ortamda müdahale gerektirdiği anlamına gelir.Bu durum, özellikle sistem güncellemelerinin eksik yüklenmesi, OTA (Over The Air) güncellemelerinin yarıda kalması, kötü amaçlı yazılımların sisteme zarar vermesi veya yanlışlıkla fabrika ayarlarını sıfırlama işlemi sırasında ortaya çıkabilir. Örneğin, Infinix Hot 10 Pro gibi popüler modellerde, güncel firmware indirilirken bağlantı kesilmesi bu hataya yol açabilir.
Recovery modunda kalmak, cihazı düzeltmek için bir fırsat sunar; ancak kullanıcıların doğru adımları atması gerekir. Yanlış bir işlem veri kaybına, cihazın kalıcı olarak çalışmaz hale gelmesine sebep olabilir. Bu yüzden, “Recovery Modunda Kaldı” hatasını dikkatle ele almak ve adım adım ilerlemek şarttır.
Recovery Modu Nedir ve Nasıl Çalışır
Recovery modu, Android cihazların kendi kendini onarma yeteneğini artırmak için tasarlanmış dahili bir işletim sistemidir. Bu mod, cihazın hafızasını, dosya sistemini, bootloader’ı ve sistem bölümlerini kontrol eder ve gerektiğinde kopya dosyalarını geri yükleyerek hatalı bölümleri düzeltir.İnfinix telefonlar, Android Open Source Project (AOSP) temelli bir işletim sistemi ile gelir. Recovery moduna geçmek için genellikle “Kapat” düğmesi, “Ses Açma” ve “Power” tuşlarının belirli bir kombinasyonu kullanılır. Bu kombinasyon modelden modele farklılık gösterse de, Infinix telefonlarda genellikle “Ses Açma + Power” tuşlarına aynı anda basılı tutmak yeterlidir.
Bu mod, kullanıcıya 3 ana seçenek sunar: “Reboot system now” (sistemi yeniden başlat), “Apply updates from ADB” (ADB üzerinden güncellemeleri uygula) ve “Wipe data/factory reset” (verileri sil/fabrika ayarlarına dön). Kullanıcı, bu seçeneklerden birini seçerek cihazını onarabilir veya sıfırlayabilir.
Recovery modunun temel amacı, cihazın sistem dosyalarını kontrol etmek, hatalı bölümleri tespit etmek ve gerektiğinde bu bölümleri yeniden başlatmaktır. Böylece, cihazın güvenli bir ortamda yeniden başlatılması sağlanır ve hatalı durumlar çözülür.
Infinix Modellerinde Recovery Moduna Giriş Yöntemleri
İnfinix telefonlar için recovery moduna geçiş yöntemleri, modelin donanım özelliklerine ve işletim sistemi sürümüne göre değişiklik gösterir. Genellikle, “Kapat” düğmesine basılı tutarken “Ses Açma” tuşuna basmak, cihazı recovery moduna geçirir. Bazı modellerde ise “Power + Ses Açma + Ses Kısma” kombinasyonu gerekir.Örneğin, Infinix Note 10 Pro’da, “Ses Açma + Power” tuşlarına 5 saniye basılı tutarak recovery moduna girebilirsiniz. Cihazın ekranında Infinix logosu görünürken “Recovery” yazısı belirir. Bu an, sistemin kendini kontrol ettiğini ve onarım moduna geçildiğini gösterir.
Bir diğer yöntem, ADB (Android Debug Bridge) üzerinden “adb reboot recovery” komutunu kullanmaktır. Bu, bilgisayarınıza Android SDK Platform Tools’ı kurduktan sonra yapılır. Komut satırında “adb devices” ile cihazın listelenip listelenmediğini kontrol edebilir, ardından “adb reboot recovery” ile cihazı recovery moduna başlatabilirsiniz.
Recovery moduna giriş, cihazın donanımına ve yazılım sürümüne göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle, kullanıcıların cihazının kullanım kılavuzunu incelemesi ve ilgili tuş kombinasyonlarını denemesi önerilir.
Recovery moduna erişim
Recovery Modunda Kalmanın Yaygın Nedenleri
İnfinix telefonların recovery modunda kalması, genellikle beklenmedik bir sistem hatasıyla ilişkilidir. En sık karşılaşılan nedenlerden biri, OTA güncellemelerinin yarıda kalmasıdır. Bu, güncelleme dosyasının eksik indirilmesi veya yüklenmesi sırasında veri bütünlüğünün bozulmasına yol açar. Özellikle 3G veya 4G bağlantılarının ani kesilmesi, güncelleme işlemini tamamlamadan önce cihazın kendini koruma amaçlı recovery moduna geçmesine neden olur.Diğer bir yaygın sebep, yanlışlıkla “Wipe data/factory reset” seçeneğinin seçilmesidir. Kullanıcı, bu seçeneği yanlışlıkla seçtiğinde, cihaz tüm verilerini siler ve sistem dosyalarını yeniden başlatır. Sistemin yeniden yükleme sürecinde bir sorun oluşursa, cihaz tekrar recovery moduna düşer.
Kötü amaçlı yazılımlar da recovery modunun tetiklenmesinde rol oynayabilir. Özellikle root işlemleriyle sistem dosyalarını değiştiren uygulamalar, Android işletim sisteminin stabilitesini bozarak cihazı recovery moduna yönlendirebilir.
Son olarak, donanım arızaları, özellikle batarya ve güç yönetim modüllerindeki sorunlar, cihazın güvenli bir ortamda yeniden başlatılmasını zorunlu kılar. Bu durum, cihazın “Battery low” mesajı verip kapanırken recovery moduna geçmesine yol açar.
Veri Kurtarma Yöntemleri
Recovery modunda kalmak, veri kaybı korkusunu beraberinde getirir. Ancak, Infinix telefonların veri kurtarımı için birkaç yöntem mevcuttur. İlk adım, ADB üzerinden “adb pull /sdcard/” komutunu kullanarak SD kart üzerindeki dosyaları bilgisayara kopyalamaktır. Bu komut, cihazın depolama alanındaki tüm verileri bilgisayarınıza aktarır.İkinci yöntem, “ADB sideload” özelliğini kullanarak, cihazın normal işletim sistemine geçmeden önce veri yedeklemesidir. “adb sideload backup.zip” komutu, cihazın sistem bölümlerindeki dosyaları bir ZIP dosyası olarak dışa aktarır.
Üçüncü seçenek, “Recovery” menüsünden “Advanced” altında bulunan “Apply update from ADB” seçeneğini seçip, sistem güncellemesini yeniden yüklemektir. Güncelleme dosyası, cihazın hatalı bölümlerini düzeltir ve veri kaybını önler.
Son olarak, üçüncü taraf veri kurtarma yazılımları (Dr.Fone, EaseUS MobiSaver gibi) kullanılarak, cihazın hafızasından doğrudan veri çekme işlemi gerçekleştirilebilir. Bu yazılımlar, cihazın recovery modunda bile çalışacak şekilde tasarlanmıştır.
Yazılım Güncellemeleri ve Onarımı
İnfinix cihazlarda OTA güncellemeleri, üretici tarafından sıkça sağlanan bir güvenlik ve performans iyileştirme aracıdır. Ancak, güncelleme sırasında ortaya çıkan hatalar, recovery moduna düşme riskini artırır. Bu nedenle, güncelleme öncesinde cihazın tamamen şarjlı olduğundan, güçlü bir Wi-Fi bağlantısının aktif olduğundan ve mevcut yedeklemelerin yapıldığından emin olunmalıdır.Yazılım güncellemesi sırasında “Apply updates from ADB” seçeneği, güncellemeyi doğrudan cihazın recovery modundan yüklemenize olanak tanır. Bu işlem, güncelleme dosyasının eksik veya hatalı olma olasılığını azaltır.
Ayrıca, “Factory Reset” işlemi sonrasında cihazın otomatik olarak en son firmware sürümünü indirmesi için “Settings > System > Advanced > System update” bölümüne giderek güncellemeleri manuel olarak kontrol edin. Bu, cihazın en güncel işletim sistemine sahip olmasını sağlar.
Donanım Sorunları ve Çözüm Yolları
Donanım arızaları, özellikle batarya, güç yönetim çipleri ve ekran kartı gibi kritik bileşenlerde, cihazın recovery moduna geçmesine neden olabilir. Batarya seviyesinin 5% altına düşmesi, cihazın aniden kapanmasına ve otomatik olarak güvenli bir ortamda yeniden başlatılmasına yol açar.Bu durumda, bataryayı tamamen şarj edip cihazı yeniden başlatmak genellikle sorunu çözer. Eğer sorun devam ederse, batarya veya güç yönetim modülünün fiziksel olarak değiştirilmesi gerekebilir.
Ekran arızaları da benzer şekilde cihazın recovery moduna düşmesine sebep olabilir. Ekranın tamamen yanık olması, cihazın düzgün görüntülemesini engeller ve sistemin kendini onarmaya çalışırken recovery moduna geçmesine yol açar. Bu durumda, ekranın değiştirilmesi veya profesyonel bir tamir hizmeti alınması önerilir.
Zorunlu Fabrika Sıfırlama
Recovery modunda kalınan durumlarda, en güvenli çözüm fabrikaya sıfırlama işlemidir. Bu işlem, tüm kullanıcı verilerini siler ve cihazı ilk kez satın alındığında olduğu duruma getirir. “Wipe data/factory reset” seçeneği, cihazın sistem dosyalarını yeniden kurar ve hatalı bölümleri düzeltir.Fabrika sıfırlama işlemi öncesinde mutlaka önemli verilerin yedeklenmesi gerekir. İnfinix telefon, “Settings > System > Backup & reset” bölümünden Google Drive üzerinden otomatik yedekleme yapabilir veya “Files” uygulaması ile dosyaları doğrudan bilgisayara aktarabilirsiniz.
Fabrika sıfırlama sonrası cihaz, normal boot sürecine geçer. Ancak, bazı durumlarda cihazın kalıcı olarak “Boot Loop” yaşaması mümkündür. Bu durumda, “Apply updates from ADB” seçeneği ile yeni bir firmware yüklemek gerekebilir.
Uzman Önerileri ve İpuçları
1. Güncellemeleri her zaman Wi‑Fi üzerinden indirin; mobil veri bağlantısının kesintiye uğraması büyük risk taşır.2. Cihazınızın bataryasını %10’dan fazla bırakmayın; düşük batarya seviyesinde güncelleme başlatmak “Recovery Modunda Kaldı” hatasına yol açar.
3. Yedekleme yapmadan önce “Backup” seçeneğini aktif edin; verilerinizi kaybetme riskini azaltır.
4. Recovery moduna geçişte doğru tuş kombinasyonunu kullanın; yanlış kombinasyon cihazın kilitlenmesine sebep olabilir.
5. “Apply updates from ADB” seçeneğini tercih edin; bu yöntem, dosya bütünlüğünü korur.
6. “Factory reset” yapmadan önce tüm veri yedeklemesini tamamlayın; silinen verileri geri getirmek imkansızdır.
7. Donanım sorunu şüphesi varsa, cihazı yetkili servise teslim edin; uzaktan müdahale yeterli olmayabilir.
8. Kötü amaçlı yazılımlardan korunmak için güvenilir uygulama mağazalarını tercih edin ve dosya izinlerini dikkatlice kontrol edin.
9. ADB ile “adb reboot recovery” komutunu kullanarak, cihazı manuel olarak recovery moduna geçirebilir ve güncellemeleri doğrulayabilirsiniz.
10. Cihazınızda “Fastboot” modunu etkinleştirerek, sistem bölümlerini yeniden yazabilir ve derinlemesine onarım işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
İnfinix telefonum recovery modunda kaldı, ne yapmalıyım?
Cihazınızı “Recovery Modunda Kaldı” hatası veriyorsa, öncelikle cihazı kapatın, ardından “Power + Ses Açma” kombinasyonu ile recovery moduna geçin. Buradan “Apply updates from ADB” seçeneği ile en son firmware’i yükleyin veya “Wipe data/factory reset” ile fabrika sıfırlaması yapın.Recovery modunda kalındığında veri kaybı olur mu?
Veri kaybı, “Wipe data/factory reset” seçeneği seçildiğinde gerçekleşir. Ancak, “Apply updates from ADB” seçeneği kullanılırken veri kaybı olmaz; yalnızca sistem dosyaları güncellenir.İnfinix telefonumda “Apply updates from ADB” seçeneğini kullanmak için ne yapmalıyım?
Bilgisayarınıza Android SDK Platform Tools’u kurun, cihazınızı USB ile bağlayın ve “adb devices” komutunu çalıştırarak cihazın listelendiğinden emin olun. Daha sonra “adb sideload firmware.zip” komutunu kullanarak güncelleme dosyasını cihazınıza yükleyin.Çevrimiçi güncelleme yerine ADB üzerinden güncelleme yapmanın avantajları nelerdir?
ADB üzerinden güncelleme, dosya bütünlüğünü sağlar, bağlantı kesintileri riskini ortadan kaldırır ve cihazın herhangi bir şarj seviyesinde güncellenmesine olanak tanır.Recovery moduna geçiş sırasında hangi tuş kombinasyonunu kullanmalıyım?
İnfinix modellerde genellikle “Power + Ses Açma” tuş kombinasyonu yeterlidir. Modelinize özel kombinasyon için cihazın kullanım kılavuzunu kontrol edin.Cihazım recovery modunda kaldıktan sonra normal şekilde açılmıyor, ne yapmalıyım?
“Factory reset” veya “Apply updates from ADB” seçeneklerini deneyin. Eğer sorun devam ederse, cihazı yetkili servis merkezine götürün; donanım arızası söz konusu olabilir.Sonuç
Infinix telefonlarda “Recovery Modunda Kaldı” hatası, genellikle sistem güncellemelerindeki aksaklıklar, yanlışlıkla yapılan fabrika sıfırlamaları veya donanım arızaları ile ilişkilidir. Bu sorunu çözmek için en etkili yöntem, cihazı recovery moduna geçtikten sonra “Apply updates from ADB” seçeneği ile en son firmware’i yüklemek veya “Wipe data/factory reset” ile fabrika sıfırlaması yapmaktır.Veri kurtarma işlemleri, ADB üzerinden doğrudan dosya çekme, “ADB sideload” veya üçüncü taraf veri kurtarma yazılımlarıyla gerçekleştirilebilir. Donanım sorunları için ise profesyonel servis desteği alınması önerilir.
Uzman önerilerini takip etmek, düzenli yedekleme yapmak ve güncellemeleri güvenli bir bağlantı üzerinden indirmek, “Recovery Modunda Kaldı” hatasının önlenmesine yardımcı olur. Bu rehberde sunulan adımları izleyerek, Infinix telefonunuzu sorunsuz bir şekilde yeniden kullanabilirsiniz.