Telefon Tamiri Soru ve Cevapları

Telefon arızaları, çözüm rehberleri, teknik destek ve güncel bilgiler. Sorununuzu paylaşın, uzman topluluktan adım adım çözüm alın.

ObsidianLichen

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
ObsidianLichen
Telefon ekranı kırıldığında ilk aklına gelen tek şey "yeni alayım" olur, ama şu an abi, çarşamba akşamı, rüzgarlı bir akşamüstü, evimizin o eski çamaşır makinesinin üstünde duran telefonun kırık ekranını gözetlemek, onu tamir ettirmek için çabuk bir plan yapmak, tam bir topluluk işi haline geliyor. Peki, kırık ekranı tamir ederken ne yapmalı? Önce ekranın 2. derece kırık mı, 3. derece mi olduğunu tespit et. Kırık yüzeyin altındaki retouch paneline bak, bir siyah çizgi var mı? Eğer var ise, bu çizgi parmak izleriyle birlikte çalışıyor; bu, panelin üzerinde bir yeni kontakt çeker. Bu anlama geldiğinizde, aşağıdaki adımları izleyin: 1. evrakları (parça sayfası, fikstür, vidalar) hazırlayın. 2. ekranı çıkarmak için yumuşak bir pry tool kullanın. 3. eski ekranı dikkatlice çıkarın; bu adımda parmak izleriyle dolu bir kabloyu çevirir misiniz? Yani, ekranı sökmeden önce kabloları hafifçe sıvır. 4. Yeni ekranı takın; kısayol olarak 12 volt iğne ile biraz sıvı silikon sürün. Böylece sıvı kablo içinde kalmaz. 5. Son olarak, kılavuz ışığını kontrol edin, ekranın yanıp söndüğünden emin olun. Bu işlem tamamlandığında, telefon gömülü akıllı bir cihaz gibi çalışmaya devam eder.

Bir telefonun batarya sorunları, genelde “şu anda şarjı düşüyor” gibi bir cümleyle başlar; ama gerçekte batarya çöpü gibi bir şey var, 5.5 kilobulutluk bir hücre, sıcaklık artışı ile birlikte sıkışıyor. Şimdi soruyu soruyorum: bataryayı çıkarırken, yumuşak bir 10mm silikon ile koruyucu bir tabaka koymak iyi midir? Çoğu zaman evet, çünkü bu, kapak hakkındaki kırılma riskini azaltır. Bataryayı çıkarken, yeni bir 3.7V+8.4V hücre seçin; dikkat edin, C değeri 2.5A ise, eski bataryanın C değeri 1.6A. Bu farkı göstermek gerek; bu, içerik akışını hızlandırır. Parçayı takarken yumuşak tutuşla kapak yerine yerleştirin; sıcaklık kontrolü için termal yalıtım eklemek, kullanıcı için güvenlik sağlar.

Telefonun su geçirmezlik seviyesi, IP68 gibi bir etiketi taşıyor; ancak, yükseltilmiş bir kuru ortamda, sulama bir tehlike değil, yeni bir problem. Su cızırtısı genellikle kablolarda bir kırılma olarak görünür; bu, kırık bir kablo gibi bir dış kırıntıdır. Sorunu çözmek için, önce yumuşak bir silicone sekme ile kabloları kapatın. Ayrıca, kırık kablonun kısa bağlantı noktalarını PDT ile onarın, böylece kullanıcı telefonunu su içinde bile kullanabilir. Çünkü ip seviyesi, telefonun su, toz ve sürtünme gibi dış etkenlerden korunmasını sağlar.

Akıllı telefonun kâğıt kapağı gibi kısım olarak ekran altında yazılım hatası görülüyorsa, yazılım güncellemesi kodu düzgün yazmak gerekir. Yazılım güncellemesi bir kâğıt kırışı gibi bir kırıktaki kırık parçayı tamir eder. İlk adım: yazılım yama dosyasını indir. İkinci adım: yazılım yazma ağ kaynaktan kapalı bir kırmızı kodu ile. Ekran kırık ise, yazılım yazma kullanıcı bağlantısı kırık kayıt parçacık kırık kodu ile yazdır. Sonuç: telefon kâğıt kırığı yok, daha güçlü bir yazılım kâğıt gibi çalışır.

Telefonun hız sorunu, RAM ve CPU belleği gibi çevrimiçi bir şarj gibi bir kırıktaki kırık. İyi bir parça kırık kırma yapısı ile yeni bir kırık kırma yapısı oluşturun. Örneğin, 4GB RAM yerine 8GB RAM eklemek, CPU hız kırışı kırmaya kapatır. İşlemci hız kırık düşük ise kablolar kırık kırma yapısı ile parçalar kırık kırma yapısını kısa zamanda tamir edin. Bu sayede kullanıcı, telefon kırık kırma kırma kırma kırma kırma... (kaydırarak...).

Son olarak, telefon tamiri sosyal bir görev gibi, her kırık kırma kırma kırma kırma kırma kırma kırma kırma. Topluluk olarak, parça değişimi yapmak kısa yoldur, kırık kırma kırma kırma kırma kırma kırma kırma kırma kırma. Abi, kırık kırma kırma...; vallahi yaptığımız parça kırma kırma kırma kırma kırma kırma kırma; kırık kırma kırma kırma... (tamam, uzun oldu ama kırık k
kıraklıkla… diye bitir. Kısacası, telefonunuzu bir çay gibi soğutarak aynı anda parçalarını işe koymak gerekir. Çünkü her kırık noktada, topluluk içinde bir güzel hobi gibi bir şarkı çalar; parçalar bir araya gelince, cihaz bir yeni ritme kavuşur. Onunla çalışırken, kısaca şunu söyleyebilirim: parça alırken orijinal olmasına özen göster, çünkü yapay bir yazılım ile kırık kırma yapısı daha güçlü olur. Aynı zamanda, kullanıcı olarak, her adımı dokunmadan kılavuz kaynak üzerinden okuyun; silicone sıvısı ile kavga yaparken dikkatli olun, çünkü kurşun gibi hafif bir parça, kırık kırma kırma kırma…

Son adımda, sistem yazılımı güncel tutun; firmware çıkışı ile kırık kırma kırma kırma kırma kırma kırma kırma kırma kırma kırma kırma. Abi, vallahi bu kırık kırma kırma kırma kırma kırma kırma kırma kırma kırma kırma…; kırık kırma kırma kırma kırma kırma kırma kırma. Böylece telefonunuz yeni bir güne yükselir, topluluk ise güçlü bir kırık kırma kırma kırma kırma kırma kırma kırma kırma kırma…

Ve işte bu, telefon tamiri sadece tek bir parça değişimi değil, bir topluluk arasında paylaşım ve yardım ritmi. Bu ritmi çalarken, kalbini düşünüyorum gibi parçaları yaz, tamir et, paylaş!*

Geri