Mikrofon Değişiminden Sonra Kayıt Kalitesi Nasıl Kontrol Edilir?

Telefon arızaları, çözüm rehberleri, teknik destek ve güncel bilgiler. Sorununuzu paylaşın, uzman topluluktan adım adım çözüm alın.

TealAgate

Kayıtlı Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
TealAgate
Mikrofonu değiştirdin mi? O zaman sesin ne kadar net çıkıyor merak ediyor musun? Abi, kalitesiz bir mikrofonla en güzel ses bile bozuluyor, dinleyici sinirleniyor.
Kablo bağlantısını kontrol et: Flex kabloyu sıkıştırma, yıpranmış sargı, ısıyı fark eder misin? Kabloyu tam oturt, kontaktı test et, yoksa sinyal düşer.
Kayıt seviyelerini açıp kapattıkça bir “peaks” görseli kavuşur. Dalga formunda kırmızı kıvrımlar gelip geçmezse, ses ritmini tutuyor demektir.
Test tonlarıyla dengeyi ölç. 1kHz, 10kHz, 20kHz bileşenlerini dinle; her frekansın eşit çıkması gerekir. Bu, mikrofonun geçiş bandını test eder, vallahi.
Gerçek bir test: kendini konuş, ama sadece bir cümleyle; “Ben buradayım” diye söyle. Kayıtı dinle, düşük frekanslar aşırı mı, yüksek frekanslar tutuk mu?
DAW’da spektrum ekranına bak; dalga uzunluğu, faz kayması, izole bir frekans spektrumu hatırlatır.
Kalibrasyon için referans seviyesi kur; örneğin 94 dB SPL ile bir kazıyıcı çal, mikrofonun ölçümüyle karşılaştır.
Son kontrol: dinleme ortamını düşün. Kulaklığın sesini ayarla, ortam gürültüsünü azalt. Kayıt kalitesini tek tek test et, abim, bu adımı atlamazsan hata yaparsın.
Bu adımları uygulayarak mikrofon değişiminin getirdiği beklenmedik bozulmaları yakalayabilir, kayıtlarının gerçek potansiyeline ulaşabilirsin. Vallahi, bu yöntemler seni doğru yolda tutar.

Geri